Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е установила нарушение на

...
 Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е установила нарушение на
Коментари Харесай

КЗК глоби две компании - за заблуждаваща реклама и за нелоялна конкуренция

 Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е открила нарушаване на Закона за отбрана за конкуренцията (ЗЗК)- заблуждаваща реклама от страна на " Техноком трейд " ЕООД и наложи имуществена глоба на сдружението в размер на 511 025 лева – 2,5 на 100 от общия оборот на сдружението за 2022 година

Комисия за защита на конкуренцията е наложила имуществена глоба и на " Абофарма България " ЕООД в размер на 112 650 лева - 2,5 на 100 от общия оборот на сдружението за 2022 година за осъществено нарушаване на общата възбрана за нелоялна конкуренция по член 29 от Закона за отбрана на конкуренцията(ЗЗК), оповестиха от антимонополната комисия.

Производството по преписката е формирано служебно от Комисия за защита на конкуренцията (самосезиране), прецизират от комисията. От събраните в хода на изследването доказателства Комисия за защита на конкуренцията е  открила, че " Техноком Трейд " (в качеството му на рекламодател) построява цялостна подвеждаща рекламна тактика за разпространение на комерсиална марка " ABOPHARMA Магнезий 1000 ". Дружеството разпространява разнообразни артикули - " ABO PHARMA Магнезий 1000 ликуид ягода ", " ABO PHARMA Магнезий 1000 ликуид портокал " и " ABO PHARMA Магнезий 1000 с удължено деяние ", в наименованието на които участва посочената марка (вкл. и цифрата 1000), като по този метод се основава опция за илюзия по отношение на наличието на количеството на магнезий, вложено в тези артикули, разясняват от Комисия за защита на конкуренцията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР